Martin van Grinsven, vastgoedondernemer in de Randstad

“Voor een significante vastgoedtransactie heeft Floris voor mij het gehele juridische proces van letter of intent tot en met het verkoopcontract gemanaged. Dat heeft hij werkelijk fantastisch gedaan. Zowel juridisch als fiscaal is deze transactie waterdicht afgewikkeld zodat ik me geen zorgen hoef te maken over eventuele losse eindjes. Voor deze transactie was een hoge mate van flexibiliteit en creatief nadenken nodig, wat Floris beiden beheerst. Ook qua timing stond er veel druk op het proces, maar Floris was continu bereikbaar. Als het niet uitkwam belde hij onmiddellijk terug, dus dat kon niet beter.

Ik vind Floris juridisch goed onderlegd. Hij ziet duidelijk waar de risico’s liggen en kan hoofdzaken zeer goed van bijzaken onderscheiden. Je merkt dat hij een behoorlijke brok ervaring heeft. Hij is flexibel, leest de situatie goed en kan met de tegenpartij stevige gesprekken voeren. Daarbij is hij behoorlijk vasthoudend, maar hij brengt het zo dat er geen frictie ontstaat. Op alle fronten vond ik hem sterk acteren.

Floris combineert de professionaliteit van een groot kantoor met het pragmatisme van een klein kantoor. Dat is precies wat je moet hebben. Bij grote advocatenkantoren verliezen juristen zich vaak in de juridische details, terwijl het in feite altijd om de transactie moet gaan. Floris ziet dat heel goed. Hij weet precies wat de bedoeling is en kan de belangen voor beide partijen op een goede manier verwoorden. Daarbij praat hij je niet naar de mond, maar durft ook tegengas te geven. Ik vind hem een op en top professional.”