Wat zeggen cliënten over Floris?

“Floris heeft ons begeleid bij de beëindiging van een huurovereenkomst. Het was erg fijn om met hem te overleggen over de juridische strategie. Floris is oplossingsgericht en denkt goed mee vanuit onze bedrijfscultuur, waarbij we onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk centraal stellen. Mijn voorstel om informeel met de huurder een kop koffie te drinken pakte hij dan ook goed op. Hij gaf me ook meteen goede input die ik mee kon nemen in dat gesprek. Floris is intelligent, gedreven en informeel met een subtiel gevoel voor humor. Daarnaast heeft hij veel ervaring en is hij flexibel. Zo geeft hij ook advies over dingen waar we zelf niet aan gedacht hadden, dat is erg prettig. En hij is communicatief. Van de zomer appte ik hem tijdens zijn vakantie en dan belt hij meteen terug om een afspraak te maken. Als hij tijdens een proces contact heeft met andere partijen buiten ons om, is hij daar heel open over. We vinden LOYR een lekker informeel en no-nonsense kantoor. De persoonlijke touch is heel belangrijk voor ze. Ze verdiepen zich ook in de mensen waarmee ze in ons bedrijf samenwerken, zoals het managementteam. Bij andere juristen heb ik me weleens een nummer gevoeld, maar Floris en zijn compagnons zijn echte partners. We hebben een hele goede klik.”

De Kennemer Duincampings B.V., Willemieke de Waal, directeur

“Wij zijn vastgoedontwikkelaars en Floris heeft ons geholpen bij het opstellen van huur-, koop- en vaststellingsovereenkomsten en aansprakelijkstellingen. Veel advocaten komen heel technisch over en dan denk je, ‘het zal allemaal wel’. Floris is heel toegankelijk om mee te werken. Hij is niet hautain en arrogant over zijn kennis, maar spiegelt zich aan degene die hij tegenover zich heeft. Ik voel me bij hem altijd comfortabel. Floris is betrokken en zit er altijd scherp in. Zo heeft hij ons heel goed geadviseerd bij een niet betalende huurder die tegen het faillissement aan zat. Hij vertelde ons heel realistisch hoe de zaak ervoor stond en hoe wij het verlies konden beperken door de zaken juridisch goed vast te leggen en voor te sorteren op de juiste documenten. Dat maakte het vervolgtraject een stuk makkelijker. Floris is echt een advocaat van deze tijd en dat merk je in de communicatie. Hij is pragmatisch en persoonlijk. Alles wat hij doet is op basis van kennis, kunde en liefde voor het vak.”

Domus Vastgoedontwikkeling B.V., Myron Jacobs, directeur

“Floris heeft zowel ons bedrijf als onze klanten bijgestaan bij een aantal huurrechtzaken, zoals huurcontracten die opgezegd moesten worden en geschillen over schades. Hij is een gedreven advocaat die met passie je zaken behartigt. Floris reageert snel. Als ik hem iets voorleg, kijkt hij ernaar en komt dan met een advies. Vervolgens hebben we het erover en besluiten we samen of we ervoor gaan of niet. En als hij ervoor gaat, dan gaat hij er ook echt voor. Tot dusver zijn we alleen maar positief. Floris is altijd bereikbaar en heel toegankelijk. Zelfs als hij met zijn kinderen zit, kan ik hem bellen. Hij denkt ook goed mee over de afweging in de juridische kosten. Als hij van tevoren ziet dat je kosten gaat maken en je kans op succes is beperkt, dan zegt hij eerlijk: ‘We kunnen doorgaan en dan kost het zoveel en heb je geen zekerheid, of we sluiten het af en nemen ons verlies.’ Die keuze is altijd heel helder. Bij de meeste advocaten heb ik het gevoel slechts een nummer te zijn. Je voelt niet dat zij zich sterk voor je maken. Dat doet Floris wel. Het is echt een pitbull die voor je vecht. Hij
zit er veel meer bovenop dan andere advocaten.”

Provast Beheer B.V., Eddy Krijger, directeur

“Doordat onze buren een nieuw terras hebben aangelegd ontstonden er scheuren in onze keermuur met de buren. De reparatiekosten waren significant en met de aansprakelijkheidsverzekeraar van de buren kwamen we er niet uit. Floris heeft met zijn zeer uitgebreide kennis van zaken in combinatie met de bestaande jurisprudentie kunnen aantonen dat de oorzaak van de schade bij de wederpartij lag. Op basis van zijn bevindingen heeft hij de aansprakelijkheidsverzekeraar kunnen overtuigen waardoor het gehele bedrag is vergoed en zonder dat het tot een rechtszaak is gekomen.
 
Floris onderscheidde zich van andere advocaten die eerder op deze zaak zaten door zijn persoonlijke betrokkenheid en degelijke kennis van zaken. Hij verdiepte zich volledig in de zaak om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Daarbij ging hij zeer nauwkeurig en voortvarend te werk. Het gaat om punten en komma’s en je kunt geen steken laten vallen, want ook de wederpartij kijkt mee.
 
De samenwerking met Floris was zeer prettig, bijna informeel. Omdat onze prioriteiten elders lagen was ik geregeld moeilijk bereikbaar, maar daarin was hij altijd uiterst flexibel. De lijnen waren kort. Floris in drie kernwoorden: vakkundig, professioneel en voortvarend.”

Particulier

“Voor een significante vastgoedtransactie heeft Floris voor mij het gehele juridische proces van letter of intent tot en met het verkoopcontract gemanaged. Dat heeft hij werkelijk fantastisch gedaan. Zowel juridisch als fiscaal is deze transactie waterdicht afgewikkeld zodat ik me geen zorgen hoef te maken over eventuele losse eindjes. Voor deze transactie was een hoge mate van flexibiliteit en creatief nadenken nodig, wat Floris beiden beheerst. Ook qua timing stond er veel druk op het proces, maar Floris was continu bereikbaar. Als het niet uitkwam belde hij onmiddellijk terug, dus dat kon niet beter.

Ik vind Floris juridisch goed onderlegd. Hij ziet duidelijk waar de risico’s liggen en kan hoofdzaken zeer goed van bijzaken onderscheiden. Je merkt dat hij een behoorlijke brok ervaring heeft. Hij is flexibel, leest de situatie goed en kan met de tegenpartij stevige gesprekken voeren. Daarbij is hij behoorlijk vasthoudend, maar hij brengt het zo dat er geen frictie ontstaat. Op alle fronten vond ik hem sterk acteren.

Floris combineert de professionaliteit van een groot kantoor met het pragmatisme van een klein kantoor. Dat is precies wat je moet hebben. Bij grote advocatenkantoren verliezen juristen zich vaak in de juridische details, terwijl het in feite altijd om de transactie moet gaan. Floris ziet dat heel goed. Hij weet precies wat de bedoeling is en kan de belangen voor beide partijen op een goede manier verwoorden. Daarbij praat hij je niet naar de mond, maar durft ook tegengas te geven. Ik vind hem een op en top professional.”

Martin van Grinsven, vastgoedondernemer in de Randstad

“Floris heeft ons bijgestaan in een procedure die was aangespannen door één van onze bewoners. De bewoner wilde een Bed & Breakfast beginnen, maar onze Vereniging Van Eigenaren gaf daar geen toestemming voor. Op alle gronden zijn wij in deze procedure in het gelijk gesteld, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep.

Floris’ optreden bij de rechtbank en het gerechtshof was prima. Hij was bij voorbaat niet zeker of we gingen winnen en schiep geen verwachtingen die hij niet kon waarmaken. Ik vind hem het sterkst in het opbouwen van de standpunten in zijn pleitnota en zijn kennis van zaken is fantastisch. Hij hield er ook rekening mee dat de kosten niet te hoog opliepen. We hebben hier afspraken over gemaakt waar hij zich prima aan hield. Al met al ben ik zeer ingenomen met de kwaliteit van zijn dienstverlening.

De communicatie met Floris verliep heel prettig. Als ik iets vroeg over de zaak gaf hij op zo’n manier antwoord waardoor ik meteen begreep hoe het zat. Ik wilde dat mensen in mijn vak als IT’er zich zo weinig ambigu uitlieten als hij. Verder is hij een prettig persoon met gevoel voor humor. Hij heeft begrip voor het feit dat het bij dit soort zaken om mensen gaat en niet alleen om juridische details. En hij heeft zichtbaar plezier in zijn vak. Kortom, een vakkundige en gemotiveerde advocaat.”

VVE Marnixstraat, Bas de Witte, bestuurder

“Floris Havelaar is een vakkundig, proactief meedenkende, advocaat die het te bereiken einddoel nimmer uit het oog verliest.”

Schols Holding B.V.

Loyr_groot_0022_Loyr_Silou_floris_formeel
Loyr_groot_0022_Loyr_Silou_floris_back

Floris Havelaar