Doordat onze buren een nieuw terras hebben aangelegd ontstonden er scheuren in onze keermuur met de buren. De reparatiekosten waren significant en met de aansprakelijkheidsverzekeraar van de buren kwamen we er niet uit. Floris heeft met zijn zeer uitgebreide kennis van zaken in combinatie met de bestaande jurisprudentie kunnen aantonen dat de oorzaak van de schade bij de wederpartij lag. Op basis van zijn bevindingen heeft hij de aansprakelijkheidsverzekeraar kunnen overtuigen waardoor het gehele bedrag is vergoed en zonder dat het tot een rechtszaak is gekomen.

Floris onderscheidde zich van andere advocaten die eerder op deze zaak zaten door zijn persoonlijke betrokkenheid en degelijke kennis van zaken. Hij verdiepte zich volledig in de zaak om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Daarbij ging hij zeer nauwkeurig en voortvarend te werk. Het gaat om punten en komma’s en je kunt geen steken laten vallen, want ook de wederpartij kijkt mee.

De samenwerking met Floris was zeer prettig, bijna informeel. Omdat onze prioriteiten elders lagen was ik geregeld moeilijk bereikbaar, maar daarin was hij altijd uiterst flexibel. De lijnen waren kort. Floris in drie kernwoorden: vakkundig, professioneel en voortvarend.”

Particulier


“Floris heeft ons bijgestaan in een procedure die was aangespannen door één van onze bewoners. De bewoner wilde een Bed & Breakfast beginnen, maar onze Vereniging Van Eigenaren gaf daar geen toestemming voor. Op alle gronden zijn wij in deze procedure in het gelijk gesteld, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep.

Floris’ optreden bij de rechtbank en het gerechtshof was prima. Hij was bij voorbaat niet zeker of we gingen winnen en schiep geen verwachtingen die hij niet kon waarmaken. Ik vind hem het sterkst in het opbouwen van de standpunten in zijn pleitnota en zijn kennis van zaken is fantastisch. Hij hield er ook rekening mee dat de kosten niet te hoog opliepen. We hebben hier afspraken over gemaakt waar hij zich prima aan hield. Al met al ben ik zeer ingenomen met de kwaliteit van zijn dienstverlening.

De communicatie met Floris verliep heel prettig. Als ik iets vroeg over de zaak gaf hij op zo’n manier antwoord waardoor ik meteen begreep hoe het zat. Ik wilde dat mensen in mijn vak als IT’er zich zo weinig ambigu uitlieten als hij. Verder is hij een prettig persoon met gevoel voor humor. Hij heeft begrip voor het feit dat het bij dit soort zaken om mensen gaat en niet alleen om juridische details. En hij heeft zichtbaar plezier in zijn vak. Kortom, een vakkundige en gemotiveerde advocaat.”

Bas de Witte, bestuurder VVE Marnixstraat


“Voor een significante vastgoedtransactie heeft Floris voor mij het gehele juridische proces van letter of intent tot en met het verkoopcontract gemanaged. Dat heeft hij werkelijk fantastisch gedaan. Zowel juridisch als fiscaal is deze transactie waterdicht afgewikkeld zodat ik me geen zorgen hoef te maken over eventuele losse eindjes. Voor deze transactie was een hoge mate van flexibiliteit en creatief nadenken nodig, wat Floris beiden beheerst. Ook qua timing stond er veel druk op het proces, maar Floris was continu bereikbaar. Als het niet uitkwam belde hij onmiddellijk terug, dus dat kon niet beter.

Ik vind Floris juridisch goed onderlegd. Hij ziet duidelijk waar de risico’s liggen en kan hoofdzaken zeer goed van bijzaken onderscheiden. Je merkt dat hij een behoorlijke brok ervaring heeft. Hij is flexibel, leest de situatie goed en kan met de tegenpartij stevige gesprekken voeren. Daarbij is hij behoorlijk vasthoudend, maar hij brengt het zo dat er geen frictie ontstaat. Op alle fronten vond ik hem sterk acteren.

Floris combineert de professionaliteit van een groot kantoor met het pragmatisme van een klein kantoor. Dat is precies wat je moet hebben. Bij grote advocatenkantoren verliezen juristen zich vaak in de juridische details, terwijl het in feite altijd om de transactie moet gaan. Floris ziet dat heel goed. Hij weet precies wat de bedoeling is en kan de belangen voor beide partijen op een goede manier verwoorden. Daarbij praat hij je niet naar de mond, maar durft ook tegengas te geven. Ik vind hem een op en top professional.”

Martin van Grinsven, vastgoedondernemer in de Randstad

Laad meer berichten
Loading Laden...