Achter het silhouet: wie is Jasper van Mens?

Jasper van Mens studeerde Rechten in Groningen en werd advocaat bij een groot Amsterdams advocatenkantoor. Na tien mooie en leerzame jaren heeft Jasper besloten  samen met Floris Havelaar en Zabih Etemadi LOYR op te richten. Inmiddels bestaat LOYR alweer acht jaar en is het kantoor in die tijd gegroeid naar een advocatenkantoor met acht medewerkers. Het wordt daarom tijd  aan de hand van vier vragen erachter te komen wie achter het silhouet van Jasper schuilt?

Wat zijn jouw passies buiten het werk als advocaat om?
Zeilen, kitesurfen, familie en vrienden. Oh ja, ik kook ook graag.

Hoe vind je balans tussen je professionele en persoonlijke leven?
Dat vind ik best lastig. Vooral omdat ik naast een toegewijde advocaat ook een goede echtgenoot en vader voor mijn kinderen wil zijn. Mijn werk vergt best veel van mij. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Sommige mensen vinden dat ongezond. Maar ik zie het meer als een soort levensstijl die prima bij mij past. Als je bijvoorbeeld boer bent,  ben je dat ook 24-7. Dit betekent niet dat ik alleen maar bezig ben met mijn werk. Zeilen en kitesurfen zijn een uitlaatklep voor mij. Daarnaast geniet ik enorm van mijn vriendin en mijn twee lieve kinderen. Ik denk dat je moet gaan voor de dingen waarvan je blij wordt. Je leeft maar één keer. De advocatuur is daar één van. Ik moet wel accepteren dat ik niet alles tegelijkertijd kan doen en dat ik dingen moet laten. Dit vind ik soms moeilijk maar het gaat steeds beter.

Wat motiveert jou in je werk en wat maakt jou een goede advocaat?
Ik vind het lastig – te beoordelen of ik een goede advocaat ben of niet. Dat is erg subjectief. Ik doe in ieder geval mijn best. Ik ben wel in staat om cliënten  blij te maken met het resultaat. Anders was ik jaren geleden al gestopt met dit vak. Ik denk dat de advocatuur in de basis niet heel ingewikkeld is. Afgezien van een goede juridische basis en een bepaald specialisme die je als advocaat allebei moet hebben, willen cliënten vooral het gevoel hebben dat zij goed worden geholpen. Dat vergt mensenkennis, inlevingsvermogen en bereidheid om voor iemands  belangen te knokken. Ik vind het leuk dat mijn werk heel divers is. – Omdat iedere cliënt anders is en elke zaak uniek is. Ik vind het heerlijk om samen met mijn cliënt op basis van zijn juridische positie een strategie te bedenken die zijn belangen het beste dienen. Als de strategie uitpakt zoals je deze vooraf had bedacht, geeft dat een enorme kick.

Tot slot, waarom heb je besloten je eigen kantoor op te richten?
Omdat ik wilde ondernemen en een werkomgeving wilde creëren waarvan ikzelf en anderen happy zouden worden. Voor mijn cliënten omdat ik het idee had dat ik hen nog beter zou kunnen bedienen via ons eigen kantoor, naar eigen inzicht. Dit is gelukt. Daar ben ik trots op

Contact opnemen met Jasper?