Wij missen een schakel

 

Wij missen iemand die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen binnen ons kantoor. Om die reden zoeken wij een officemanager. Lijkt jou het leuk om die onmisbare schakel voor een jong en groeiend advocatenkantoor, LOYR, te zijn, lees dan verder!

Over LOYR

LOYR is in 2016 opgericht en is in die periode in omvang verdubbeld. Inmiddels werken zes partners bij LOYR die ieder voor zich een drukke praktijk hebben en steeds minder tijd hebben voor de “kantoorzaken”. En daar kom jij om de hoek kijken!

Wat ga je als officemanager doen?

Als officemanager zul je ons ondersteuning bieden en ben je verantwoordelijk voor de facilitaire zaken. Jouw werkzaamheden zien er in grote lijnen als volgt uit:

  • Het ontvangen van cliënten;
  • Verantwoordelijk voor de inkoop van kantoorartikelen en de uitstraling van het pand;
  • Aansturen en begeleiding van marketing, nieuwsbrieven, evenementen, personeelszaken, werving en kantooruitjes;
  • Alle overige organisatorische en administratieve werkzaamheden, zoals het aanmaken van dossiers, notuleren tijdens vergaderingen, behulpzaam bij het factureren, verbeteren werkplekken, archiveren, opnemen van de telefoon etc.

Wat zijn je kwaliteiten?

  • Bij voorkeur heb je relevante werkervaring binnen de advocatuur;
  • Je bent ten minste 20 uur per week beschikbaar, werktijden in overleg;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Doorpakker, stressbestendig, praktisch en proactief omschrijven jou het beste.

Ons aanbod

Een leuke functie als officemanager binnen een hecht team van collega’s in een heel (echt waar) ontspannen werksfeer. Je ontvangt een marktconform salaris, krijgt goede begeleiding en neemt deel aan onze leuke sociale activiteiten.

Enthousiast geworden?

Dat begrijpen wij! Neem contact met ons op, met Floris Havelaar of Babs Dubois, via onze contactgegevens op deze pagina. We gaan graag het gesprek met je aan om te kijken of jij de door ons benodigde schakel bent.